Foto: Kristīne Taujena
Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests1 ĒKDemerara cukurs šķipsnakanēlis400 gzemeņu jogurts350 mlsaldais krējums ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs25 gželatīns pēc garšaszemenes

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, pievieno cukuru un kanēli.

2

Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

3

Gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

4

Iemaisa putukrējumā jogurtu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.

5

Lej masu formā virs cepumu kārtas, rotā ar uz pusēm sagrieztām zemenēm un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

Foto: Kristīne Taujena

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!