Foto: iStock
Tiem, kas baidās no debešķīgā itāļu deserta tiramisu, jo tā pagatavošanai jāizmanto termiski neapstrādātas, jēlas olas, iesakām izmēģināt šo recepti, kurā olas tiek aizstātas ar putukrējumu. Šis variants ir tikpat gards un maigs kā klasiskais tiramisu, tiesa - treknāks!
120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gcepumi 'Dāmu pirkstiņi'250 gMaskarpone siers200 ml35% saldais krējums100 gpūdercukurs250 mlauksta, stipra kafija30 mlkafijas liķieris2 ĒKkakao pulveris

Sagatavošana

1

Saldo krējumu ar pūdercukuru sakuļ stingrās putās un sajauc ar maskarpone sieru, veidojot viendabīgu krēma masu.

2

Kafijai pielej liķieri. Deserta traukā (vislabāk - četrstūrainā) liek nedaudz krēma.

3

"Dāmu pirkstiņu" cepumus apmērcē kafijā un kārto pāri krēmam, veidojot biskvīta slāni. Pārlej pusi sagatavotā krēma, izlīdzina.

4

Liek otru kārtu ar kafijā pamērcētiem cepumiem, kam pa virsu pārlej atlikušo krēmu.

5

Izlīdzina un pārsijā ar kakao pulveri.

6

Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai foliju un liek vēsumā uz dažām stundām.

Maigais tiramisu bez olām ir gatavs, lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!