Foto: mosfood
Ātri pagatavojami un ļoti garšīgi belaši. Vienalga, karsti vai auksti, tie allaž ir gardi un sulīgi!

"Šo recepti esmu iecienījusi, jo nav jāgaida ne ierauga atdzīvošanās, ne mīklas rūgšana. Viss notiek ātri!" stāsta receptes autore Kumushka.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3.5 glāzesmilti15 gsausais raugs1 glāzepiens3 olas1 TKcukurs1 šķipsnasāls150 geļļa cepšanai400 gmalta cūkgaļa1 sīpols

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo pildījumu. Gaļu un sīpolus samaļ, pievieno melnos piparus un sāli pēc garšas.

2

Ķeras pie mīklas. Kas svarīgi, pienam jābūt siltam! Pusglāzē piena izšķīdina raugu. Bļodiņā sajauc olas, pusglāzi piena, cukuru, sāls šķipsniņu un tajā iemaisa izšķīdināto raugu, iegūstot šķidru masu.

3

Pakāpeniski pievieno miltus. Nekādā gadījumā nevajadzētu bērt visus miltus uzreiz, jo nevar zināt, cik tie būs nepieciešami. "Es ik reizi iesijāju pa vienai glāzei miltu un maisu. Pēc tam, kad iesijātas jau trīs glāzes miltu, gāžu mīklu uz galda un, sijājot klāt vēl miltus, mīcu mīklu ar rokām, līdz izveidojusies vijīga un gluda mīklas pika." Mīkla nedrīkst sanākt cieta, tai jābūt elastīgai - iespiežot pikā pirkstu, mīklai ātri vien jāiztaisnojas.

4

Ņemot no mīklas bumbas pa nelielai piciņai, rullēju un izspiežu apaļas formas "plācenīšus". Vidū sēdina vienu karoti maltās gaļas un mīklas maliņas uzloka uz augšu apkārt pildījumam, veidojot tādus kā groziņus. Kad visi "groziņi" jeb belaši sagatavoti, tos atstāj uz 20-30 minūtēm nedaudz uzrūgt.

5

Rūgšanas laikā mīkla var atlocīties, nebaidies pielabot.

6

Karstā pannā vai kastrolī uzkarsē eļļu. Eļļa jālej daudz - aptuveni pusotra pirksta biezumā. Kad panna uzkarsusi, samazina liesmu un liek belašus cepties - ar gaļu uz leju. Kad belaši apcepušies no vienas puses, tos apgriež un apcep arī no otras puses.

7

Gatavos belašus liek bļodā, kurā ieklātas papīra salvetes - tās uzsūks lieko eļļu. Gatavs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!