Foto: Shutterstock
Pašu gatavotās krēmīgās karameles būs labs papildinājums Ziemassvētku dāvanām. Tāpat tās noderēs, gatavojoties bērnu tirdziņiem - gan skolā, gan bērnudārzā. Recepte noskatīta un izmēģināta portālā "Taste of Home", izmēģini arī tu!
240Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

130 gsviests130 gcukurs400 giebiezinātais piens ar cukuru340 mlkukurūzas sīrups1 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Cepešpannā vai dziļā paplātē (aptuveni 20x20 cm) ieklāj foliju vai cepampapīru. Ietauko ar vienu tējkaroti mīksta sviesta un atliek malā.

2

Dziļā pannā sajauc atlikušo sviestu, cukuru un kukurūzas sīrupu. Visu uz vidējas uguns karsē, nepārtraukti maisot. Kad pannas saturs sāk burbuļot, četras minūtes karsē bez maisīšanas.

3

Noņem pannu no uguns, pievieno pienu un samaisa visu. Liesmu samazina līdz minimumam, nepārtraukti maisot. Ja ir virtuves termometrs, ar to kontrolē karameles temperatūru - kad tā ir sasniegusi 114 grādus, karamele ir gatava. Noņem no uguns un iemaisi vaniļas ekstraktu. Ja termometra nav, vadies pēc izjūtām - kad karamele sāk biezēt, tā ir gatava.

4

Pannas saturu lej sagatavotajā paplātē vai cepešpannā (neskrāpē pannu!). Atdzesē.

5

Izcel karameli no plāts un sagriez vienāda izmēra kvadrātiņos. Iesaiņo iepriekš sagatavotos papīrīšos, ko vēlams pirms tam ietaukot ar sviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!