Foto: Shutterstock
Ļoti gards mājās gatavots kvass.

Rezultātā iegūsi 6 litru kvasa.

420Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 gsvaiga Lāču rudzu maize30 graugs350 gcukurs

Sagatavošana

1

Rudzu maizi izkaltēju cepeškrāsnī pie 120-130*C grādiem, lai maize paliek cieta un mazliet brūna.

2

Tad ņem maizi un salauž gabaliņos. Uzlej 4 litrus ūdeni un ļauj 3-4 stundas ievilkties traukā, kas pārklāts ar dvieli. Ik pa laikam apmaisa, lai maize labāk izšķīst.

3

Tad pirmo reizi izkāš caur smalko sietu un uz palikušajiem biezumiem vēl uzlej 2 litrus vāroša ūdens un ļauj 2 stunda ievilkties. Atkal izkāš.

4

Salej visu lielā traukā un atdzīvina ar 30 gramiem rauga un 350 gr cukura. Ļauj nakti nostāvēties un sanāca vienkārši gards.

Iesūtīja: ciksite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!