Foto: DELFI

"Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gvistas fileja1 gab.cukīni1 gab.burkāns1 gab.paprika3 gab.ķiploki, daiviņas1 gab.laims1 ĒKmedus pēc garšassojas mērce3 ĒKingvers, svaigs eļļa, cepšanai saldā čili mērce, pasniegšanai pēc garšassīpolloki, pasniegšanai

Sagatavošana

1

Katliņā ielej ūdeni ūdeni, pievieno šķipsnu sāls, ēdamkaroti eļļas, kad ūdens sāk vārīties, ieber makaronus un vāra, sekojot norādēm uz paciņas.

2

Vistas fileju sagriež gabaliņos vai strēmelītēs, pierīvē vienu ķiploka daviņu, centimetru garu ingvera saknes gabaliņu, pievieno sojas mērci, samaisa un atstāj marinēties.

3

Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Burkānu nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Paprikai izņem sēklotni. Sīpollokus sasmalcina.

4

Pannā uzkarsē 1–2 ēdamkarotes eļļas, un uz lielas uguns liek cepties cukīni – cep aptuveni 2-3 minūtes, tad ņem nost no pannas un liek lielā bļodā. Pannā atkal lej 1–2 ēdamkarotes eļļas, liek cepties burkānus, papriku un cep aptuveni 3–4 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad liek dārzeņus bļodā pie cukīni.

5

Pannā liek cepties vistas gaļu (eļļu vairs nepievieno) un apmaisot cep 3–4 minūtes, līdz tā ir gatava, tad gaļu liek bļodā pie pie pārējām sastāvdaļām.

6

Pievieno bļodas saturam ēdamkaroti medus (ja nav, medu var aizstāt ar cukuru), piespiež ar spiedi divas ķiploka daiviņas.

7

Makaronus nokāš, ber atpakaļ katlā, pievieno 3-4 ēdamkarotes sojas mērces un samaisa. Kad makaroni nedaudz atdzisuši, liek tos bļodā pie pārējām sastāvdaļām, pievieno laima sulu, lociņus, samaisa un pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl sojas mērci. Ja trūkst skābuma, var pievienot vēl laima sulu vai rīsu etiķi (tas ir daudz maigāks, nekā parastais etiķis).

8

Rezultātā iegūsti lielu bļodu ar gardiem salātiem, kurus var pasniegt gan siltus, gan aukstus.

9

Padoms: veselīgākam rezultātam izvēlies pilngraudu makaronus un cepot samazini eļļas daudzumu.

Foto: DELFI
10

Tos liek bļodiņās un pārlej ar saldskābo čili mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!