Foto: Shutterstock
Marinētās sviesta beciņas ziemā būs īsts kārums, atgādinot par sēņu vasaru. Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves arhīva.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lūdens50 gsāls85 gcukurs100 getiķis 5%6 gsmaržīgie pipari1 gab.lauru lapa1 gkanēlis svaigas sviesta beciņas

Sagatavošana

1

Sēnēm notīra zemi, skujas, lapas u.c., no cepurītēm noņem plēvīti.

2

Mazās beciņas marinē veselas, bet lielajām atdala cepurītes no kātiņiem, griež gabalos un marinē atsevišķi.

3

Sagatavotās sēnes saliek sietā, vairākas reizes iemērc aukstā ūdenī, ļauj ūdenim notecēt un uzreiz sēnes mērc verdošā, sālītā ūdenī, vāra 7-10 minūtes.

4

Tad atkal sēnes liek sietā, nomazgā karstā ūdenī. Nomazgātās sēnes pārlej ar verdošu marinādi un vāra, līdz sēnes nosēžas katla dibenā.

5

Sēnes liek izkarsētās, sausās, tīrās burkās, bet atstājot 1 cm brīvas vietas burkas augšpusē.

6

Sēnes pārlej ar karstu marinādi, atdzesē un burkas aizvāko vai pārsien ar pergamentu.


Iesūtīja:
Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!