Neparasta, bet vitamīniem pilna recepte, kurā var izmantot jaunās ražas kāpostus. Ja pēc sapildīšanas burkā pāri paliek marināde, to var izmantot salātiem vai citu dārzeņu marinēšanai.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 kgsarkanie kāposti, smalki sagriezti2 gab.sarkanie sīpoli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs4 ĒKsāls1.3 ldestilēts etiķis, 5%-8%1 gab.kanēļa standziņa, viegli saspiesta1 ĒKkrustnagliņas, viegli saspiestas1 ĒKkoriandra sēklas6 ĒKcukurs sterilizētas marinējumu glabāšanai piemērotas burkas

Sagatavošana

1

Sarkanos kāpostus un sīpolus liek lielā bļodā, pārber ar sāli un kārtīgi samaisa. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti.

2

Etiķi lej uz pannas, pievieno garšvielas un maisījumu uzvāra. Pannu noņem no uguns un iemaisa cukuru. Noliek malā, lai atdziest.

3

Kāpostu un sīpolu masu liek caurdurī vai sietā un noskalo zem tekoša ūdens, lai atbrīvotos no liekā sāls. Notecina lieko ūdeni un vajadzības gadījumā nosusina ar virtuves dvieli.

4

Dārzeņus liek burkās, piepresē un maisījumu pārlej ar sagatavoto marinādi. Skatās, lai katrā burkā būtu pa kādai no visām garšvielām un lai dārzeņi būtu pilnībā nosegti ar marinādi.

5

Burkas aizvāko un liek vēsā vietā. Var lietot pēc 2 nedēļām. Vēsā un tumšā vietā var uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem. Attaisītās burkas jāuzglabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!