Foto: Shutterstock
Neparasts papildinājums ziemas konservu plauktam – marinēti zaļie rudens tomāti ar papriku. Ar garšvielām vari eksperimentēt. Izmēģini čili, pētersīļus, pievieno ķiploku daivas, kaperus un pat baziliku. Ļauj vaļu fantāzijai!
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 kgzaļi tomāti1 kgpaprika300 gmārrutku sakne smaržīgie pipari melnie pipari dilles ķiploki etiķis sāls cukurs

Sagatavošana

1

Nomazgā tomātus un noņem lakstus (ja tādi ir).

2

Ar koka zobu bakstāmo iedur tomāta apakšgalā apmēram līdz pusei (lai nesaplaisā).

3

Traukā (es izmantoju 5 l plastmasas bundžas) liek visas garšvielas un aplej ar apmēram 0,3 l verdoša ūdens, un ļauj iestāvēties apmēram 30 minūtes ar aizvērtu vāku.

4

Uzvāra ūdeni ar etiķi, sāli un cukuru (lai pēc garšas būtu kā parasta marināde).

5

Tomātus un daivās sagrieztu papriku saliek traukos, kuros jau garšaugi bija applaucēti, un pārlej ar verdošu marinādi.

6

Uzreiz aizvāko un noliek ar vāku uz leju uz 12 stundām.

7

Pēc tam liek vēsā vietā un būs ēdams pēc apmēram 1 mēneša. Vislabāk tomāti garšo apmēram pēc 2 mēnešu marinēšanās.

Sākot izmantot marinētos tomātus, ieteicams tos no trauka ņemt laukā, uzvelkot vienreizējos pārtikas cimdus, lai pārējie tomāti neuzrūgst. Bet par to nebūs jāuztraucas, ja tomātus liksi mazākās burciņās.

Iesūtīja: Brat2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!