Sastāvdaļas
Sagatavošana
Nomazgā tomātus un noņem lakstus (ja tādi ir).
Ar koka zobu bakstāmo iedur tomāta apakšgalā apmēram līdz pusei (lai nesaplaisā).
Traukā (es izmantoju 5 l plastmasas bundžas) liek visas garšvielas un aplej ar apmēram 0,3 l verdoša ūdens, un ļauj iestāvēties apmēram 30 minūtes ar aizvērtu vāku.
Uzvāra ūdeni ar etiķi, sāli un cukuru (lai pēc garšas būtu kā parasta marināde).
Tomātus un daivās sagrieztu papriku saliek traukos, kuros jau garšaugi bija applaucēti, un pārlej ar verdošu marinādi.
Uzreiz aizvāko un noliek ar vāku uz leju uz 12 stundām.
Pēc tam liek vēsā vietā un būs ēdams pēc apmēram 1 mēneša. Vislabāk tomāti garšo apmēram pēc 2 mēnešu marinēšanās.
Sākot izmantot marinētos tomātus, ieteicams tos no trauka ņemt laukā, uzvelkot vienreizējos pārtikas cimdus, lai pārējie tomāti neuzrūgst. Bet par to nebūs jāuztraucas, ja tomātus liksi mazākās burciņās.
Iesūtīja: Brat2