Foto: Shutterstock
Vista tiek marinēta visu nakti bagātīgā marinādē. Plūmes dod nelielu saldumu, bet olīvas un kaperi piešķir īpašu pikantumu.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgvista120 mlsauss baltvīns šķipsnabrūnais cukurs1 ĒKkapāti pētersīļi MARINĀDEI:60 mlolīveļļa4 lielas ķiploku daiviņas saujaraudenes lapiņu sāls melnie pipari60 mlsarkanvīna etiķis10 plūmes (bez kauliņiem)200 golīvas3 ĒKkaperi (plus nedaudz kaperu sālījums)3 lauru lapas

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas, ķiploku negriežot, bet saplacinot. Vistu sagriež gabalos un liek marinādē, labi izmaisot. Ļauj marinēties visu nakti.

2

Nākamā dienā silda cepeškrāsni uz 140ºC. Cepamajā pannā gulda vistas gabalus, pārlej ar marinādi, apslacina ar baltvīnu, uz katra gabaliņa uzkaisa nedaudz brūno cukuru. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, līdz vista gatava. Cepšanas laikā ik pēc 15 minūtēm apgriež gabaliņus un aplaista ar marinādi.

Pasniedz ar salātiem, kartupeļiem, apkaisa ar pētersīļu zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!