Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Dievīgi gards un absolūti vienkāršs deserts kādai īpašai dienai. Starp citu, ideju par kausētas šokolādes un cepumu pamatni der atcerēties un izmantot, gatavojot kādu necepto siera kūku. Vismaz mēs noteikti izmēģināsim.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
GROZIŅAM:250 gsmalcināti ingvera cepumi (derēs arī citi, protams)250 gtumšā šokolāde KRĒMAM:500 gMascarpone siers svaigi spiesta sula un miziņa no diviem laimiem4 ĒKpūdercukurs3 ĒKaveņu ievārījums vai džems1 mango125 gavenes PIEDERUMI: apaļā kūkas veidne ar noņemamām malām(20 cm diametrs)

Sagatavošana

1

Šokolādi izkausē ūdens peldē izkausē un sajauc ar sadrupinātiem cepumiem. Masu liek kūkas veidnē, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Ar pirkstiem vai karoti izlīdzina šokolādes un cepumu maisījumu ne pārāk biezā slānī, veidojot arī groziņa sānus. Veidni liek ledusskapī, līdz šokolāde sacietējusi.

2

Kad šokolāde sastingusi, izņem veidni no ledusskapja. Šokolādes "groziņu" izceļ no veidnes, noņem pārtikas plēvi un liek uz kūku statīva vai šķīvja.

3

Maskarpones sieru sakuļ ar laima sulu un rīvētu miziņu. Pievieno pūdercukuru - pēc garšas. Krēmu pilda šokolādes "groziņā".

4

Aveņu ievārījumu atšķaida ar 1 ēdamkaroti karsta ūdens un pārziež krēmam. Pāri kārto avenes un mango gabaliņus. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar rīvētu laima miziņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!