Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Žāvēto augļu pīrādziņi (mince pies) ir ļoti populārs Ziemassvētku deserts Lielbritānijā. To gatavo no vienkāršas mīklas, pildot ar žāvētu augļu masu.

Laikus sagatavo divas mafinu pannas un apmēram 8 cm lielu apaļo cepumu/pīrāgu griezēju.

Gatavo pamatnes mīklu – bļodā saber miltus, sāli un pūdercukuru. Auksto sviestu sagriež gabaliņos un ar rokām ieberž miltos, līdz veidojas drupataina mīkla. Tad piemaisa olas dzeltenumu un ēdamkaroti auksta ūdens – mīklu maisa ar dakšiņu, līdz tā vienmērīgi sajaukusies. Mīklu pēc tam pamīca, izveido taisnstūri un ietin pārtikas plēvē. Ieliek ledusskapī un atdzesē 15 minūtes.

Gatavo virsējās kārtas mīklu – istabas temperatūrā noturētu sviestu sakuļ ar mikseri, līdz tas kļūst gaisīgs. Tad pievieno cukuru, maltās mandeles, miltus, olu un alkoholu. Mīklu samaisa un atdzesē.

Tikmēr pamatnes mīklu sadala uz pusēm un vienu no tām izrullē cik vien plānu var (3 mm). Izgriež 12 aplīšus – katru aplīti liek mafinu pannas iedaļā. Tāpat izrullē arī atlikušo mīklu, izgriež aplīšus un saliek mafinu pannas iedaļās. Kopā divās pannās jābūt 24 saldo pīrādziņu mīklas pamatnēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

Brendijā vai rumā izmērcētos žāvētos augļus sasmalcina virtuves kombainā un pievieno tiem sarīvētu ābolu. Pildījumu samaisa. Tad katrā pīrādziņa pamatnē liek ēdamkaroti žāvēto augļu masu. Tai virsū liek divas tējkarotes ar pagatavoto mandeļu miltu mīklu. Virs saldajiem pīrādziņiem uzkaisa mandeļu skaidiņas.

Pīrādziņus liek krāsnī un cep 35 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Pēc tam uzmanīgi izņem no formām un atdzesē. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!