Foto: Shutterstock

Daudzi smej, ka mazsālītu gurķīšu dēļ ir gatavi pārdot dvēseli. Un kā ir ar mazsālītiem tomātiem? Izmēģini šo recepti un jau nākamajā dienā varēsi nosmeķēt rezultātu.

720Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgtomāti pēc garšasķiploki saujapētersīļi3 saujasdilles1 gab.asie pipari1 lūdens1 gab.lauru lapas5 gab.melnie pipari1 ĒKcukurs2 ĒKsāls2 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Izvēlies pēc iespējas mazākus tomātiņus, kuri ir stingri, tad tie burkā neizšķīdīs. Noņem tiem kātiņus, noskalo un nosusini tomātus. Ja pieejami ir tikai lieli tomāti, pārgriez tos uz pusēm.

2

Gatavo sālījumu – uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, citrona sulu, piparus un lauru lapu, sagaida, kad uzmet burbuli un nogriež. Burkas dibenā liek nedaudz zaļumu, pamīšus kārto tomātus, dilles, pētersīļus, ķiploku daiviņas un ja vēlas, tad liek arī smalki sagrieztu aso piparu.

3

Karstu sālījumu pārlej pāri tomātiem, liek burkai vāku, bet to neaizgriež stingri ciet. Kad sālījums atdzisis, aizgriež ciet vāku un liek burku ledusskapī uz nakti. No rīta jau tomātus var ēst! Mazsālītos tomātiņus ilgi uzglabāt nav iespējams, tie jāapēd ātri. Bet tā kā tie sanāk tik garšīgi, ātra notiesāšana nebūs problēma.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!