Foto: mosfood
Recepte, kas noteikti jāizmēģina, kamēr vēl ir mellenes! Maigais rikotas biezpiens, kūstot pārtop par brīnišķīgu krēmu. Filo mīklas vietā var izmantot kārtaino mīklu, tikai tā jāizrullē īpaši plāna.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 Filo mīklas loksnes150 gmellenes125 gRikotas biezpiens1 ola80 gsviests3 ĒKmedus1 citrons1 saujapistāciju rieksti1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo pildījumu. Rikotas biezpienu ar dakšiņu sastampā, pievieno sakultu olas dzeltenumu, šķipsniņu sāls, rīvētu citrona miziņu, divas ēdamkarotes citrona sulas un 1 ēdamkaroti medus. Visu samaisa un pievieno tīras, sausas mellenes.

2

Sviestu izkausē (atstāj nelielu piciņu cepamtrauka ietaukošanai) un nedaudz atdzesē. Pievieno no puscitrona izspiestu sulu un divas ēdamkarotes medus. Visu samaisa, veidojot viendabīgas konsistences masu.

3

Filo mīklas plāksni pārloka uz pusēm un, izmantojot konditora otu, pārsmērē ar sviesta un medus maisījumu. Pārloka mīklu vēlreiz uz pusēm, veidojot garenu taisnstūri, un vēlreiz pārziež ar medus sviestu.

4

Sagatavotā mīklas taisnstūra vienā malā liek pildījumu (2-3 tējkarotes) un sarullē strūdeli, veidojot mīklas rullīti.

5

Pistāciju riekstus sasmalcina, veidojot vidēji rupjas drupačas.

6

Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu un kārto tajā sagatavotās mini strūdelītes. Pārsmērē ar atlikušo sviesta un medus maisījumu un pārkaisa ar pistāciju drupačām.

7

Liek trauku iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20 - 25 minūtes. Desertu pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!