Zupas recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgtruša gaļa2 gab.sīpoli2 gab.burkāni1 ķiploka daiviņa gab.selerijas sakne1 lauru lapa2.5 lūdens150 gBeluga lēcas1 paprika1 vārīta kukurūza1 burkāns pēc garšassāls zaļumi pēc izvēles

Sagatavošana

1

Noskalo truša gaļu, sadala mazākos gabalos un liek vārīties 2,5 litros ūdens.

2

Buljonam nosmeļ putas un pievieno selerijas sakni, lauru lapu, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņu.

3

Uz lēnas uguns vāra buljonu vismaz 40 minūtes.

4

Pēc 40 minūtēm no buljona izņem novārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu – tie vairs nebūs nepieciešami.

5

Gatavo zupu – turpina vārīt buljonu, pievieno lēcas, kukurūzu, paprikas un burkānu gabaliņus

6

Vāra zupu, līdz lēcas kļuvušas mīkstas Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

7

Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem.

Aikāgaršo padoms! Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupu. Ja gatavo krēmīgāku zupu, gaļu atdali no kauliem, bet dārzeņus griez mazākos gabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!