Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jauks ikdienas gardumiņš - mīklā cepti banānu gabaliņi ar šokolādes mērci. Vispirms gatavo šokolādes mērci. Kad tā gatava, sajauc mīklu un eļļas dziļvārē izcep banānu gabaliņus.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
ŠOKOLĀDES MĒRCEI:150 mlsaldais krējums100 gšokolāde (tumšā)0.5 TKvaniļas ekstrakts BANĀNIEM: eļļa (dziļvārei)100 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls150 mlgāzēts ūdens (ledus auksts)1 ola2 banāni2 ĒKpūdercukurs (strīķētas)1 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Lej katliņā fritējamo eļļu un karsē, līdz tā ir 180-190°C karsta. Tikmēr samaisa mīklu. Bļodā sajauc sijātus miltus ar sāli un cepamo pulveri. Citā bļodiņā sakuļ olu ar gāzēto ūdeni. Šķidrumu pamazām pievieno miltiem, sajaucot gludu mīklu.

2

Banānus nomizo un sagriež gabaliņos. Ar dakšiņu banānu gabaliņus iemērc mīklā un uzmanīgi ieliek karstajā eļļā, cep, līdz veidojas kraukšķīga, zeltaina garoziņa, apmēram 1-2 minūtes. Pēc tam gabaliņus apgriež apkārt un cep otru pusi 1-2 minūtes. Banāni jācep pa porcijām, lai eļļa pārāk neatdzistu.

3

Izceptos banānu gabaliņus liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa. Nelielā bļodiņā sajauc kanēli un pūdercukuru. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukura maisījumu, atsevišķā traukā pasniedz šokolādes mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!