Foto: DELFI
Kad aukstums aiz loga pieņēmies spēkā, gribas tikai ko sildošu, tāpēc zupa viennozīmīgi ir šīs sezonas labākā izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No tā, kas bija mājās, arī tapa šī variācija par minestroni, bet neliegšos teikt – izdevās lieliska!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.fenheļa sakne2 gab.burkāni1 gab.saldais kartupelis250 gķirbis150 gorzo pasta vai cita smalku gabaliņu pasta400 gkonservēti tomāti savā sulā100 gkonservēta kukurūza300 gkonservētas pupiņas2 ĒKeļļa2 gab.lauru lapas pēc garšassāls un pipari1 TKcukurs2 ldārzeņu buljons

Sagatavošana

1

Sakarsē katliņu ar eļļu, liec lauru lapas, smalki sagrieztu fenheli, burkānus, saldo kartupeli un apcep zeltaini brūnus uz lēnas liesmas, lai neapdeg.

2

Kad dārzeņi apcepušies, pievieno mazos gabaliņos sagriezu ķirbi un nedaudz apcep. Tad pielej divus kausus buljonu un ļauj lēni sutināties. Pēc laika, kad ūdens iztvaikojis, pievieno konservētos tomātus, pupiņas, atlikušo buljonu un ļauj vārīties, līdz dārzeņi līdz galam mīksti.

3

Īsi pirms zupa gatava, pievieno pastu, kukurūzu un vāri, līdz pasta gatava. Garšvielas – sāli un piparus – es pievienoju tikai pašās beigās, kad ir izteikti jūtamas pārējo sastāvdaļu garšas. Atstāj zupu uz 5–10 minūtēm ievilkties bez uguns, zem vāka.

4

Dekorē ar svaigi sakapātiem zaļumiem, pasniedz ar skābo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!