Foto: Shutterstock
Mazās "Pavlovas" kūkas būs vasarīga izvēle saldiem svētku mirkļiem. Papildini kraukšķīgo bezē ar putukrējumu un sezonas ogām, lai iegūtu gardumu, kas priecēs gan acis, gan izcili garšos.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BEZĒ:4 olu baltumi220 gpūdercukurs KRĒMAM:150 mlsaldais krējums0.5 paciņa maskarpone2 ĒKcukurs1 TKvaniļas ekstrakts ogas pēc izvēles (avenes, mellenes, jāņogas, zemenes)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

2

Izklāj divas cepamās pannas ar cepampapīru.

3

Olu baltumus ievieto tīrā un sausā bļodā. Olu baltumus kuļ ar mikseri, līdz sāk veidoties baltas putas. Pēc tam pakāpeniski pievieno cukuru, turpinot kult. Olbaltumu masu kuļ, līdz putas ir stingras un spīdīgas. Tas var aizņemt pat vairākas minūtes.

4

Pēc tam olbaltumu masu vai nu ar karoti izkārto apļos uz cepamā papīra tik, cik sanāk, vai dara to ar konditorejas tūtas palīdzību. Tad pavlovas sanāks ar skaistu maliņu – olbaltumu masu ievieto tūtā un izspiež nelielus gredzenus (apmēram 6).

5

Kad olbaltumu pamatnes sagatavotas, tās ievieto cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz olbaltumi sastinguši un iegūts skaists bezē. Krāsni izslēdz, atver durtiņas un ļauj pavlovām atdzist pilnībā.

6

Kamēr pavlovu pamatnes dziest, gatavo putukrējumu. Bļodā sakuļ saldo krējumu, kam pievienots maskarpones svaigais siers, cukurs un vaniļas ekstrakts. Puto tik ilgi, līdz iegūtas gaisīgas putas.

7

Kad bezē pamatnes atdzisušas, tām ar konditorejas tūtas palīdzību uzspiež putukrējuma masu. Virsū kārto notīrītas un sausas ogas, piemēram, jāņogas, mellenes, avenes un citas.

Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!