Foto: Shutterstock
Svini vasaru un mocarellas salātus pagatavo, tomātu vietā izmantojot zemenes. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai papildini siera zemeņu salātus ar jauktām salātu lapām, rukolu, iegūstot vasarīgu zaļo uzkodu dienas vidū.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKBalzamiko etiķis1 ķiploka daiviņa1 TKbrūnais cukurs šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari3 ĒKolīveļļa8 bazilika lapiņas2 Mocarella siera bumbas2 saujaszemenes

Sagatavošana

1

Bazilika lapiņas smalki sagriež, sasmalcina ķiploku. Zemenes pārgriež uz pusēm vai vēl smalkāk, ja nepieciešams.

2

Pagatavo salātu mērci: sajauc kopā etiķi ar sasmalcinātu ķiploku, cukuru, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, maisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Tievā, lēnā strūklā pievieno olīveļļu, turpinot nepārtraukti maisīt. Beigās mērcē iecilā zemenes.

3

Uz šķīvja vai grauzdiņa kārto siera šķēles, pāri liek zemeņu mērci un uzkaisa sagriezto baziliku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!