Foto: Shutterstock
"Pirmo nātru zupu savulaik būs baudījusi ne viena vien vecmāmiņa – nātres latviešu virtuvē izmantotas arī tālā senatnē, jo uzturvērtības ziņā tās apsteidz visus dārzā audzētos zaļumus un dārzeņus," stāsta "Restorāna 3" šefpavārs Ēriks Dreibants. Šefpavārs piedāvā pavasara delikateses recepti – nātru krēmzupu.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gjaunās nātres Šalotes sīpols burkāns (sarīvēts)2 ķiploka daiviņas liels kartupelis1 ldārzeņu buljons50 mlsaldais krējums1 ĒKsviests2 ĒKoliveļļa

Sagatavošana

1

No nātrēm nevajadzētu vairīties – Latvijā augošās ir ēdamo nātru šķirnes, kas ir teicams dzelzs, kalcija, magnija un kālija avots un ir bagātas ar A un C vitamīnu. Ķeramies pie darba!

2

Uzkarsētā katlā liek sviestu ar eļļu un dažas minūtes apcep sasmalcinātu Šalotes sīpolu, ķiplokus un sarīvētus burkānus. Pievieno buljonu, kubiņos sagrieztu kartupeli un vāra, līdz tas mīksts.

3

Pēc tam pievieno saldo krējumu, nātres un vāra līdz pirmajam burbulim. Nedaudz atdzesē un visu rūpīgi sablenderē.

Vērts zināt! Ēšanai izmanto jaunās nātru lapiņas. Lai nātres nedzeltu, tās jāblanšē vārošā ūdenī dažas sekundes. Nātres var arī kaltēt, un, samaisot ar liepziediem, ziemā būs garda tēja.

Recepti iesūtīja: Mammamuntetiem.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!