Foto: Vida Press
Kurš gan nezina kāpostu tīteņus? Sainīšus, kas veidoti no vārītu kāpostu lapām, kurās ietīts maltās gaļas un rīsu maisījums? Un tas viss - sautēts burkānu, krējuma un tomātu pastas mērcītē... Šai reizei - nedaudz citādāka tīteņu recepte, kurā parasto galviņkāpostu vietā izmantoti koši zaļie Savojas kāposti, bet pildījumam eksotiskākas garšas notis piešķir kumīns, koriandrs un kanēlis, kā arī čili.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
12 lielas Savojas kāposta lapas1 neliels, smalki sagriezts sīpols150 gCūkgaļas maltā gaļa150 gLiellopa maltā gaļa250 gvārīti brūnie basmati rīsi1 TKmalts kumīns1 TKmalts koriandrs1 TKmalts kanēlis1 šķipsnačili pulveris2 ĒKkapāti pētersīļi pēc garšassāls un malti melnie pipari1 ĒKolīveļļa1 neliels, smalki sagriezts sīpols1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa1 šķipsnačili pulveris400 gkonservēti plūmju tomāti savā sulā

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu mērci, dziļā pannā uzkarsē eļļu, un uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, piecas minūtes cep smalki sagriezto sīpolu un ķiploku, kā arī čili pulveri.

2

Tomātus ar visu sulu pievieno pannas saturam. Karsē aptuveni 15 minūtes, līdz mērce sāk biezēt. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un sablendē. Gatavo mērci noņem no uguns un ķeras pie tīteņu gatavošanas.

3

Visus pildījumam paredzētos produktus liek liekā bļodā un kārtīgi sajauc. Visērtāk to darīt, izmantojot divas dakšiņas.

4

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

5

Dziļā pannā uzkarsē ūdeni, kuram pievienots sāls. Kad ūdens sāk vārīties, kāpostu lapas pa vienai vai divām liek pannā un vāra aptuveni divas minūtes, līdz lapas kļūst mīkstas.

6

Novārītās lapas ar virtuves standziņām izņem no ūdens un liek caurdurī atdzesēties. Kāpostlapas atdzesēt var zem tekoša ūdens strūklas vai izmantojot ūdeni ar ledus kubiņiem.

7

Atdzisušās lapas nožāvē uz papīra salvetes vai virtuves dvieļa. Liek pa vienai uz darba virsmas un nedaudz izrullē, talkā ņemot mīklas veltni.

8

Pildījumu sadala 12 daļās un tin kāpostu lapās, veidojot tīteņus.

9

Cepamtraukā liek nedaudz tomātu mērci un pielej trīs ēdamkarotes karsta ūdens. Gatavos tīteņus ar locījuma vietu uz leju kārto traukā, pāri lej atlikušo mīklu. Trauku pārsedz ar cepampapīru un liek krāsnī cepties vienu stundu.

"Tasty.lv" padoms: Cūkgaļas vietā var izmantot jebkuru citu gaļu, brūnos rīsus aizstāt ar baltajiem rīsiem. Savdabīgākai garšai un kraukšķīgumam pildījumam var pievienot grauzdētus ciedru riekstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!