Lai pagatavotu šos interesanto vinegretu, nepieciešami dažādu krāsu dārzeņi, turklāt gatavošanas procesā svarīgi saglabāt katra dārzeņa krāsu. Tāpēc katru jāgatavo atsevišķi. Kartupeļus vāra, burkānus un bietes sutina atsevišķos traukos.
10Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

bietes burkāni kartupeļi marinēti dārzeņi MĒRCEI:100 mlolīveļļa konservēti zaļie zirnīši citrona sula ķiploki, dilles, pētersīļi sāls, pipari

Sagatavošana

1

Gatavo mērci: sablenderē citrona sulu ar eļļu, sāli, ķiplokiem, zaļajiem zirnīšiem un zaļumiem.

2

Dārzeņus pēc vārīšanas atdzesē, sagriež nelielos, vienādos 1 x 1 x 1 cm kubiņos. Katru dārzeņu veidu liec atsevišķos trauciņos, aplej ar olīveļļu, lai nesalīp.

3

Īpaši rūpīgi jāizvēlas marinētie gurķi: tiem jābūt pietiekami elastīgiem, piemērotiem kuba formas izveidei.

4

No kvadrātiņiem "būvē" 4x4x4 cm lielu, krāsainu kubu.

5

Atvieglojot uzdevumu, kuba vidu var aizpildīt ar kādu citu masu, piemēram, zaļajiem zirnīšiem, un tikai ārpusi rūpīgi veidot krāsainu.

6

Lai kubs spīdētu, to pārlej ar olīveļļu. Blakus lej mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!