Foto: Privātais arhīvs
Kraukšķīgo sīpolu riņķīšu spēks slēpjas to vienkāršībā. Lai pagatavotu šo garšīgo uzkodu, kas no bļodiņas parasti pazūd zibenīgā ātrumā, būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 sīpoli rapšu eļļa cepšanai pēc garšastimiāns200 gmilti100 gkartupeļu ciete1.5 TKcepamais pulveris0.5 TKpaprikas pulveris pēc garšassāls200 mlalus

Sagatavošana

1

Nomizo sīpolus, sagriez puscentimetru biezās ripās, atdali riņķus.

2

Gatavo mīklu panēšanai, bļodā samaisot visas sausās sastāvdaļas un tad pievienojot tām tik daudz alus, līdz iegūta vidēji biza mīkla.

3

Katliņā uzkarsē eļļu.

4

Ar dakšu katru sīpola gredzenu viscaur apviļā mīklā un pa porcijām liek verdošajā eļļa, apgrozot un cepot, līdz sīpolu riņķīši ir zeltaini.

5

Tad ar putu karoti izņem tos no eļļas un liek šķīvī, kas iepriekš izklāts ar salvetēm vai papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu. Pirms pasniegšanas riņķīšus pārkaisa ar timiānu.

Vēlams riņķīšus baudīt, kamēr vēl tie ir silti, jo atdziestot tie zaudē lielu daļu kraukšķīguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!