60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
125 gsviests125 gcukurs3 gab.olas1 gab.citrons1 gab.paciņa vaniļas cukurs1 šķipsnasāls200 gmilti1 gab.cepamais pulveris paciņā1 ĒKpiens1 kgaprikozes mandeļu vai kokosa skaidiņas vai sezama sēkliņas
Sagatavošana
1
Sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un sāli saputo.
2
Pievieno pa vienai olas, tad izspiestu citrona sulu.
3
Miltus samaisa ar cepamo pulveri, iemaisa.
4
Ja nepieciešams, pielej drusku pienu - mīkla nedrīkst būt pārāk šķidra, bet arī ne cieta.
5
Mīklu liek apaļajā kūkas formā (cepampapīrs!).
6
Aprikozes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kaulus un pusītes liek uz mīklas, viegli piespiežot.
7
Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un cep ~ 40 minūtes 180 grādos.
Apsteidzot jautājumus - aprikozu vietā var ņemt arī plūmes, mango, nektarīnus un droši vien arī citus augļus.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit