Foto: Shutterstock
Lepnā Noras aprikožu vai citu augļu kūka viesībām.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

125 gsviests125 gcukurs3 gab.olas1 gab.citrons1 gab.paciņa vaniļas cukurs1 šķipsnasāls200 gmilti1 gab.cepamais pulveris paciņā1 ĒKpiens1 kgaprikozes mandeļu vai kokosa skaidiņas vai sezama sēkliņas

Sagatavošana

1

Sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un sāli saputo.

2

Pievieno pa vienai olas, tad izspiestu citrona sulu.

3

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, iemaisa.

4

Ja nepieciešams, pielej drusku pienu - mīkla nedrīkst būt pārāk šķidra, bet arī ne cieta.

5

Mīklu liek apaļajā kūkas formā (cepampapīrs!).

6

Aprikozes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kaulus un pusītes liek uz mīklas, viegli piespiežot.

7

Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un cep ~ 40 minūtes 180 grādos.

Apsteidzot jautājumus - aprikozu vietā var ņemt arī plūmes, mango, nektarīnus un droši vien arī citus augļus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!