Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Trausli mīklas groziņi, kas pildīti ar maigu olu krēmu. Saldajiem našķiem īpašu aromātu piešķirs muskatrieksts. Baudi kopā ar kādu tasi tējas vai kapučīno.

Gatavo mīklu – miltus saber bļodā, pievieno sviestu, kas sagriezts kubiņos un samīca, līdz veidojas drupatas. Pēc tam pievieno cukuru, olu un mīklu samaisa.

Kad tas izdarīts, no mīklas izveido bumbu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī, lai tā 30 minūtes atdziest.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, atstāj tajā cepamo plāti, lai uzkarst.

Gatavo krēmu – saldo krējumu uzsilda, lai tas būtu silts. Bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru. Tad pakāpeniski iemaisa siltu saldo krējumu.

Mīklu izrullē uz cepamā papīra sloksnes. No mīklas izgriež 12 apļus (apmēram 11 cm diametrā). Mīklas apļus atdzesē piecas minūtes.

Katru mīklas apli uzmanīgi ieklāj groziņa formā, ar pirkstiem rūpīgi piespiežot pamatnei. Procesu atkārto, līdz visi 12 groziņi sapildīti.

Groziņus izkārto uz karstas cepamās plāts un salej tajos olu krēma pildījumu. Virsū krēmam uzkaisa sarīvētu muskatriekstu.

Groziņus liek cepeškrāsnī un cep 12 minūtes.

Pēc tam samazina cepeškrāsns karstumu līdz 180 grādiem un cep vēl 10 minūtes, līdz mīkla ir zeltaina. Izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!