Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmilti4 gab.olas500 mlpiens šķipsnasāls500 mlsaldais krējums180 gvājpiena biezpiens300 gzemenes

Sagatavošana

1

Izsijā miltus ar sāli un samaisi tos ar viegli sakultām olām. Sāc lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpini maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

2

Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriez nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu. Sagaidi, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriez uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti. Visas izceptās pankūkas liec izklātas vienu virs otras.

3

Gatavo krēmu. Saputo putukrējumu vidēji stingrās putās, pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķā bļodiņā ar dakšiņu sasmalcini biezpienu, lai tas ir irdens un bez lieliem kunkuļiem. Pa karotei biepziena iecilā putukrējumā, līdz izmantots viss biezpiens. Pēc garšas var pievienot vēl cukuru.

4

Uz pankūkas uzsmērē krēmu, pa virsu tam liec šķēlēs sagrieztas zemenes. Sarullē pankūku un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!