Foto: Shutterstock
Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.
40Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĒRCEI:4 ĒKsviests5 ĒKpūdercukurs30 gmandeļu skaidiņas2 apelsīni2 apelsīni0.5 citrons5 ĒKapelsīnu liķieris konjaks MĪKLAI:125 gmilti250 mlpiens3 gab.olas1 ĒKapelsīnu liķieris1 ĒKapelsīnu sula pēc garšasvaniļas ekstrakts šķipsnasāls4 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu, samaisot visas satāvdaļas (izņemot sviestu), līdz mīklas konistence ir viendabīga. Liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Biezu pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Pannā lej tik daudz mīklas, lai izceptu ļoti plānu pankūku. Kad viena puse apcepusies, pankūku uzmanīgi apgriež un apcep no otras puses. Gatavās pankūkas noliek siltumā.

3

Gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno mandeļu skaidiņas, pūdercukuru, apelsīnu sulu, rīvētas apelsīnu miziņas, citronu sulu un apelsīnu liķieri.

4

Kad mērce sāk burbuļot, pankūkas saloka ceturtdaļās un liek mērcē. Visu lēni uzkarsē.

5

Ja paredzēts, ka pankūkas neēdīs bērni, tās pirms pasniegšanas pārlej ar uzsildītu konjaku un aizdedzina.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!