Foto: Shutterstock
Saldā krējuma želejas deserts "panna cotta" mazliet citādākā gaismā – ar atspirdzinošajiem kivi. Baudi, kamēr deserts glāzītē vēl vēss, tad tas būs visgardākais.

Katliņā lej pienu, pievieno no vaniļas pāksts izgrebtos graudiņus, cukuru un uzsilda. Tad nogriež plīts uguni, virsmai pārber želatīnu un ļauj tam uzbriest. Kad želatīns uzbriedis, vēlreiz silda pienu, līdz želatīns izkusis.

Kad želatīns izkusis, pienam pielej istabas temperatūrā noturētu saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa. Šķidrumu lej četrās vidēja izmēra glāzītēs un "panna cotta" liek ledusskapī sastingt uz dažām stundām.

Kad "panna cotta" sastingusi, gatavo kivi mērcīti. Kivi nomizo un liek blenderī, lai tie sasmalcinātos līdz biezeņa konsistencei. Kivi "putriņai" pieber cukuru un kārtīgi samaisa.

Iegūto kivi mērci liek deserta trauciņos virs saldā krējuma želejas. Glāzīti dekorē ar kivi šķēlītēm, piparmētru lapiņu vai šokolādes skaidiņām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!