Foto: Shutterstock
Ne vienmēr, lai pagatavotu sātīgas un gardas vakariņas, stundām ilgi jāstāv pie plīts. Neatceros, kur šo recepti pirms vairākiem gadiem atradu, bet nu jau vairākus gadus krēmīgā tomātu un siera mērce ar garnelēm ir manā biežāk gatavoto recepšu sarakstā. Ātri un vienkārši, turklāt ļoti garšīgi! Šo ēdienu ēd un slavē pat tie, kuri apgalvo, ka jūras veltes viņiem negaršo.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gtīrītas, saldētas garneles400 gkonservēti tomāti savā sulā (gabaliņos)250 mlsaldais krējums125 gmīkstais siers (Camembert vai Brie)2 ķiploka daiviņas malti melnie pipari500 gmakaroni

Sagatavošana

1

Vispirms izņem no saldētavas garneles un sagatavo pārējās sastāvdaļas.

2

Sausā pannā lej smalcinātos tomātus savā sulā un karsē uz lēnas uguns. Kad tomāti sāk burbuļot, pievieno saldo krējumu un turpina karsēt.

3

Paralēli liek vārīties makaronus. Starp citu, šī mērce labi garšo arī ar kuskusu.

4

Kamēr tomāti ar saldo krējumu karsējas, mīksto sieru sagriež nelielos kubiņos un ber klāt pannas saturam. Maisot ļauj sieram izkust, veidojoties krēmīgai mērcītei. Kad mērce sākusi biezēt, pievieno nedaudz sāli, garšvielas (atbilstoši savai garšas gaumei un patikšanai, es mēdzu pievienot tikai baziliku vai Vidusjūras garšvielu maisījumu) un ber pannā saldētās garneles. Piespiež vai pierīvē pāris ķiploka daiviņas, pievieno svaigi maltus melnos piparus, visu samaisa, uzliek pannai vāku un ļauj garnelēm atkust un izkarsēties.

5

Kad makaroni uzvārījušies, gatava ir arī krēmīgā garneļu un tomātu mērce ar sieru. Tikai nepārcenties ar mērces karsēšanu, kad tai jau pievienotas garneles. Pārāk ilgi karsējot, tās kļūst sīkstas un nebaudāmas.

Padoms: šo pašu mērci var gatavot arī ar jūras velšu "kokteili", kurā ir gan garneles, gan mīdijas, gan mazie astoņkājīši. Lielajās iepirkšanās reizēs, kad tiek gādāta pārtika nedēļai, mēdzu nostaigāt gar saldētavu vitrīnām un, ja garnelēm vai jūras veltēm ir īpaši labs akcijas piedāvājums, nopērku un glabāju saldētavā - katram gadījumam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!