Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja arī tavs vēders ir izsalcis pēc svaigas un pavasarīgas maltītes, tad šie salāti būs kā radīti šī kārdinājuma remdināšanai. Viegli, veselīgi un pats galvenais – traki gardi!
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 uz pusēm sagrieztas, iztīrītas sarkanās paprikas2 uz pusēm sagrieztas, iztīrītas oranžās paprikas450 gzaļās pākšu pupiņas200 gsalātu lapu maisījums (spināti, rukola, romiešu lapas u.c.)6 ĒKolīveļļa2 ĒKbalzamiko etiķis1 TKpūdercukurs1 ĒKrīvēts ingvers

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, izkārto paprikas pusītes ar miziņu uz augšpusi. Cep aptuveni 20-30 minūtes, līdz paprikas miziņa ir ieplaisājusi un tā ir viegli apcepusies.

2

Atdzesē papriku un noņem mizu.

3

Liek pākšu pupiņas verdošā ūdenī un vāra 4-5 minūtes, līdz pākstis kļuvušas mīkstas. Nolej karsto ūdeni un noskalo pākstis zem auksta, tekoša ūdens. Pēc tam nosusina pākstis, lai tās nebūtu slapjas.

4

Lielā bļodā sajauc salātu maisījumu ar pākstīm un sagrieztajām paprikas šķēlēm.

5

Salātu mērci gatavo, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Pēc nepieciešamības var pievienot arī sāli un piparus.

Vislabāk salāti garšos, ja tie tiks pasniegti tūlīt pēc dārzeņu sajaukšanas ar mērci, lai tie pārāk nesasulojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!