Pavasarīgu salātu recepte, kurā galvenā loma - marinētām vistu aknām. Receptes autors, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pamēģināt šos salātus, izmantojot truša, liellopa vai cūku aknas!
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas aknas3 ĒKgaišā sojas mērce2 ĒKmedus2 citroni65 gJaukto lapu salāti400 gpākšu pupiņas2 āboli1 sarkanais sīpols eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Iemarinē vistu aknas – liek traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no puscitrona.

2

Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes.

3

Aknas apcep, līdz tās nedaudz karamelizējušās.

4

Kārto salātus – liek jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes.

5

Sagriež ābolu šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu, lai tās nekļūtu brūnas, pievieno salātiem.

6

Pa virsu kārto karamelizētas aknas. Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!