Foto: Shutterstock
Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.
180Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 olu baltumi170 gcukurs200 mlsaldais krējums2 ĒKcukurs kivi ĒKmedus

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo olu baltumu masu – olu baltumus (aukstus) liek sausā un tīrā bļodā. Ar mikseri puto, līdz iegūtas gaisīgas un stingras putas. Pēc tam pa karotei pievieno cukuru, turpinot putot. Svarīgi cukuru bērt klāt pakāpeniski pa karotei, lai tas izkūst un masa pieņemas apjomā. Iegūtajai olbaltumu masai būtu jābūt spīdīgai, un bļodu apgāžot otrādi, masai nevajadzētu tecēt.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

3

Olu baltumu masu ar karoti liek nelielos apļos uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. No iegūtā daudzuma vajadzētu sanākt 8–9 nelielām Pavlovām. Centies veidot olbaltumu ligzdiņas bez uzkalniņa, lai pēc tam Pavlovām var uzlikt putukrējumu un augļus.

4

Kad ligzdiņas sagatavotas, cepeškrāsns karstumu samazina līdz 135°C. Tajā liek Pavlovas un cep 50–70 minūtes. Pavlovām pēc cepšanas jābūt mandeļu skaidiņu krāsā. Pavlovas atdzesē turpat cepeškrāsnī, to izslēdzot. Pēc tam atstāj istabas temperatūrā un ļauj tām apkalt.

5

Tikmēr sagatavo virskārtu. Ar mikseri saputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs, līdz iegūts putukrējums.

6

Kivi nomizo un sagriež smalkākos gabaliņos. Gabaliņus pēc tam saber bļodiņā un samaisa ar medu.

7

Kārto Pavlovas kūciņas – uz bezē pamatnes liek krietnu karoti putukrējuma, bet putukrējumam kārto virsū medainos kivi gabaliņus. Pasniedz Pavlovas uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!