Īsta ģimenes maltīte, jo ar krēmīgo mērci pat nemanot arī mazajiem var "iemānīt" brīžam ne vienmēr mīlēto ķirbi. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gpenne rigate pasta4 šķēlesķirbji1 ĒKeļļa1 ĒKmedus šķipsnasāls eļļa cepšanai1 sakapāts sīpols3 saspiestas ķiploka daiviņas100 gkrēmsiers20 gsarīvēts cietais siers100 gvalrieksti sakapāti garšaugi vai dīgsti pasniegšanai

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ķirbja šķēles liec uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Ķirbi pārsmērē ar eļļu un medu, pārkaisi ar sāli. Liec cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz ķirbis un tā miza ir mīksti.

2

Uzvāra ūdeni, pievieno šķipsnu sāls, pieber pastu. Vāri 7 minūtes, līdz pasta ir al dente (gandrīz gatava).

3

Gatavo mērci: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl 2 minūtes. Pievieno krēmsieru un pagaidi, līdz tas izkūst. Ķirbi, sīpolus un ķiploku liec blenderī, pievieno cieto sieru un sablenderē viendabīgā masā.

4

Karstai pennei pārlej mērci, pārber valriekstus un visu samaisa tā, lai mērce noklātu pastu. Pasniedz pārbērtu ar dīgstiem vai sakapātiem garšaugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!