Foto: Shutterstock
Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienās. Vari eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku.
80Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gcūkgaļa400 gķirbis1 gab.konservētas pupiņas, bundža1 gab.sīpoli3 gab.ķiploki, daiviņas4 gab.tomāti1 ĒKTomātu pasta pēc garšassāls1 TKtimiāns0.5 TKcukurs0.5 gab.čili pipars eļļa, cepšanai

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež palielos kubiņos, nosusina tos ar papīra dvieli. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā. Tomātus sagriež daiviņās. Ķirbi nomizo, attīra no sēklām un sagriež palielos kubiņos. Čili piparu attīra no sēklām, smalki sakapā.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Sagatavo "pīli" vai citu karstumizturīgu trauku.

3

Pannā sakarsē eļļu. Liek cepties gaļu uz lielas uguns, un ik pa laikam apgrozot, cep 4–5 minūtes, līdz gaļas gabaliņi ir apbrūnējuši, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, un turpina cept vēl 2–3 minūtes. Tad pievieno čili, sāli, cukuru, timiānu, tomātu pastu, apmaisa un cep vēl 2–3 minūtes.

4

Karstumizturīgā trauka apakšā liek ķirbju gabalus, tad gaļu, pupiņas un tomātus. Traukam uzliek vāku un liek to cepeškrāsnī uz 1 stundu 20 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!