Foto: Publicitātes attēls
Mazliet pikanta gaspačo aukstā zupa no dārzeņu sulas, dārzeņiem un čili mērces asumam. Recepti piedāvā "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 ldārzeņu sula1 gab.dzeltenā paprika1 gab.oranžā paprika2 tomāti1 gab.garais gurķis saujalociņi piparmētras2 ķiploka daiviņas2 ĒKVusteršīras mērce1.5 ĒKčili vai tabasko mērce2 ĒKolīveļļa saujasasmalcināti ziedkāposti saujabaziliks saujakinza1 TKmalts kumins0.5 citrona sula

Sagatavošana

1

Dārzeņu sulu ielej terīnē vai lielā bļodā. Papriku, tomātus, gurķi, zaļumus sakapā. Ķiploka daiviņas saspiež. Pievieno visus produktus dārzeņu sulai un samaisa.

2

Pagaršo un pieliek klāt kādu sastāvdaļu vai garšvielu, ja nepieciešams.

3

Zupai ļauj kādu stundu atpūsties, lai garšas savilktos. Servē ar karstiem načo čipsiem.

4

Ilzes Jurkānes padoms: nelieciet zupu ledusskapī vai nelieciet zupā ledus gabaliņus, jo tādējādi pazūd tās aromāts un garša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!