Foto: DELFI
Kukurūzas vālītes ar sieru var pasniegt gan kā atsevišķu uzkodu, gan kā piedevu pamatēdienam. Pikanti sāļais siers un asais paprikas pulveris brīnišķīgi papildina kukurūzas saldumu, ēšanas laikā ļaujot baudīt dažādas garšas nianses. "Tasty.lv" šo recepti izmēģināja restorānā "Aqua Luna", kur aprīļa otrajā nedēļā notika šefpavāra Ginta Aizupieša vadītā "Džiugas" siera ēdienu meistarklase.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vārītas kukurūzas vālītes majonēze rīvēts cietais siers 'Džiugas' asais paprikas pulveris

Sagatavošana

1

Vārītas kukurūzas vālītes pārziež ar majonēzi un apviļā smalki rīvētā sierā, kam piemaisīts asais paprikas pulveris. Ja baidies, ka rezultāts būs pārāk ass vai ne visiem ēdājiem patīk paprika, kukurūzu apviļā tikai sierā, bet papriku uzkaisi vien dažām kukurūzas vālītēm, atbilstoši ēdāju skaitam un viņu ēšanas gaumei.

2

Sagatavoto kukurūzu ietin cepampapīrā, bet pēc tam - folijā. Cepampapīrs nepieciešams, lai izvairītos no folijas pielipšanas pie gatavā ēdiena.

3

Sagatavotos kukurūzas "vīstoklīšus" liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un apmēram 20-30 minūtes cep 200 grādos, līdz kukurūza ir sasilusi, bet siers izkusis.

"Tasty.lv" ideja: Šo kukurūzu var iekļaut arī piknika ēdienkartē. Sagatavo kukurūzu jau mājās, ietin folijā un paņem līdzi, dodoties izbraukumā pie dabas. Cep uz grila un izbaudi interesanto garšu!

Portāls "Tasty.lv" šo recepti gatavoja un baudīja sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un restorānu "Aqua Luna" ēdienu gatavošanas meistarklasē pie šefpavāra Ginta Aizupieša, kurā piedalījās arī trīs "Tasty.lv" siera ēdienu recepšu konkursa uzvarētāji.

"Džiugas" ir gards siers ar īpaši izteiksmīgu garšu. Cietais, fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības. Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir "Džiugas" sieram ekskluzivitāti.

Karstās, pikanti saldās kukurūzas pagatavošanai tika izmantots 18 mēnešus nogatavināts cietais siers "Džiugas" Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša.

Projekts sadarbībā ar:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!