Foto: Delfi Foto
Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 cukīni1 jēlas gaļas desa1 saujaspināti8 saulē kaltēti tomāti1 TKeļļa

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu.

2

Nomazgā cukīni un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež un sajauc kopā ar maltās gaļas masu.

3

Smalki sagriež spinātu lapas un kaltētos tomātus. Ērti izmantot saulē kaltētos tomātus eļļā (nevis sausos), jo tad papildus vairs nav jāpievieno taukvielas. Spinātus un tomātus sajauc kopā ar gaļas masu.

4

Sapilda izgrebtās cukīni laiviņas, liek uz pannas un cep apmēram 20 - 30 minūtes, līdz cukīni mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi.

5

Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!