Foto: Michael Mintskovsky
Krāsaina un spilgta garšu improvizācija, ko piedāvā ģimenes restorāna "HERCOGS" šefpavārs Andris Rūmītis.
120Minūtes
33Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gpīles fileja200 gziedkāposti100 gcukurzirņi pēc garšaskurkuma pēc garšassāls MARINĀDEI:200 mlLielvārdes Tumšais alus pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšasrozmarīns pēc garšastimiāns BIEŠU-AVEŅU BIEZENIM:200 gbietes10 mlaveņu etiķis pēc garšassāls pēc garšastimiāns30 mlviršu medus BURKĀNU-SELERIJU BIEZENIM:400 gburkāni200 gselerijas sakne3 gab.ķiploka daiviņas5 gapelsīna miza, rīvēta MĒRCEI:2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols0.5 gab.selerijas sakne2 gab.burkāni2 gab.timiāna zariņi1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti150 mlsausais sarkanvīns60 mlViršu medus

Sagatavošana

1

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pīles krūtiņu sadala astoņās strēmelēs un pārlej ar marinādi un marinē vienu stundu.

2

Gatavo biešu-aveņu biezeni. Uzvāra galda bietes, pievieno aveņu etiķi, sāli, timiānu un sablendē, pievienojot viršu medu. Tad iztrin caur sietu.

3

Gatavo burkānu-seleriju biezeni. Uzvāra burkānus, selerijas sakni, kam pievieno ķiplokus, apelsīna mizu. Kad burkāni ir mīksti, masu sablendē un iztrin caur sietu.

4

Gatavo ziedkāpostus. Sadala ziedkāpostus rozetēs. Uzvāra ūdeni, pievieno kurkumu, sāli blanšē ziedkāpostus pāris minūtes, līdz tie ir spilgti dzelteni. Paralēli noblanšē cukurzirņus.

5

Gatavo mērci. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ķiplokus nomizo, sīpolus nomizo un sagriež daivās, selerijas sakni notīra un sagriež šķēlēs, burkānus nomizo un sagriež ripās. Dārzeņus liek uz plāts pievieno timiāna zariņus, pārslaka ar eļļu un liek krāsnī un 10-12 minūtēm. Tad izņem no krāsns, ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno sāli, piparus un vāra vienu stundu. Buljonu izkāš un atdzesē. 100 mililitriem buljona pievieno vīnu un iemaisa medu.

6

Ēdienu pasniedz, izkārtojot uz šķīvja abus biezeņus, pa vidu liek divas šķēles pīles filejas, pāri pārlej mērci, dekorē ar ziedkāpostiem, zirņiem, biešu lapiņām un viršu medus šūnu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!