Foto: Publicitātes foto
Ja ēd veselīgi un ikdienas maltītes gatavo, domājot par pilnvērtīgām uzturvielām, pilngraudu pasta noteikti ir jāiekļauj ēdienkartē. Tā “draudzējas” ar garšaugiem un aromātiskām piedevām. Ziemā pētersīlis ir pieejamākais garšaugs. Izrādās, ka gardu pesto var pagatavot arī no tā. Mērce lieliski papildinās pilngraudu fusilli. To pasniedz kopā ar pikantām desiņām un sēnēm pēc izvēles – vari izmantot gan gailenes, gan baravikas, gan šampinjonus. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.


12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gDobeles dzirnavnieka pilngraudu fusilli eļļa cepšanai1 nomizots un gabaliņos sagriezts sīpols2 nomizotas un šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas250 ggabaliņos sagrieztas sēnes8 pikantas desiņas, piemēram, mednieku, sagrieztas kumosa lieluma gabalos PESTO PAGATAVOŠANAI:70 gpētersīļu bunte100 globītas mandeles100 gcietais siers150 mlolīveļļa1 ķiploka daiviņa

Sagatavošana

1

Pagatavo pesto, blenderī liec pētersīļus, mandeles, sieru, olīveļļu un ķiploku. Samal viendabīgā masā.

2

Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs. Pievieno sēnes un desu gabaliņus, turpini cept vēl 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

3

Verdošam sālsūdenim pievieno pingraudu fusilli un vāri aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastai pievieno pesto un kārtīgi samaisi, lai pesto vienmērīgi noklātu pastas gabaliņus.

Pasniedz dziļajā šķīvī, vienā pusē liec fusilli ar pesto, otrā – sēnes ar desiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!