Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Piparmētru saldējums – neapstrīdama klasika, ko bez lielām pūlēm pagatavot mājās pašam. Ar piparmētru garšu bagāto saldējuma bumbu trauciņā patīkami papildinās tumšās šokolādes lapiņas.
240Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
50 gpūdercukurs100 mlūdens3 ĒK+ buntīte piparmētras500 gsaldais krējums250 ggrieķu jogurts zaļā pārtikas krāsviela (var arī nebūt)100 gtumšā šokolāde ar piparmētru garšu piparmētru lapiņas tumšā šokolāde (izkausēta)

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā ielej ūdeni un pieber klāt pūdercukuru. Katliņu liek uz plīts, vidējas liesmas, un karsē šķidrumu. Ūdeni karsējot maisa, lai pūdercukurs izkustu.

2

Pēc tam pievieno piparmētru buntīti un ļauj šķidrumam sākt vārīties. Vāra 2-3 minūtes, tad noņem katliņu no plīts.

3

Iegūto piparmētru sīrupu nokāš bļodiņā, atdzesē. Iemaisa sīrupā saldo krējumu un grieķu jogurtu, pievieno arī sakapātas piparmētru lapiņas (2-3 ēdamkarotes). Ja saldējumu ir vēlme iegūt košāku, pievieno arī nedaudz zaļo pārtikas krāsvielu. Visu kārtīgi samaisa.

4

Saldējuma masu pārlej traukā, kuru drīkst likt saldētavā. Saldējumu liek saldētavā un sasaldē.

5

Aptuveni pēc stundas vai divām apmaisa ar karoti vai dakšiņu, lai saldējumam būtu tam raksturīgā konsistence un neveidotos ledus kristāliņi. Tad arī saldējumā iemaisa smalkos gabaliņos sagrieztu piparmētru šokolādi.

6

Gatavo šokolādes lapiņas. Sagatavo tīras un sausas svaigu piparmētru lapiņas un izkausētu šokolādi. Ar nelielu otiņu uzsmērē šokolādi uz piparmētras lapiņu aizmugures, lai šokolāde piekļautos lapiņu reljefam.

7

Lai panāktu to, ka šokolādes lapiņas ir ieliektas, tās uzliek uz koka karotes kāta un ļauj sastingt šokolādei, ieliekot lapiņas ledusskapī.

8

9

Kad šokolāde uz lapiņām stingra, piparmētras no tās rūpīgi noloba.

10

Pasniedz piparmētru saldējumu nelielos trauciņos, dekorējot ar pagatavotajām šokolādes lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!