6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 kgplūmes700 mlūdens1 kanēļa standziņa1 citrona sula1.4 kgcukurs3 ĒKportvīns
Sagatavošana
1
Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem tām kauliņu. Saber lielā katlā, pievieno kanēli, citrona sulu un pārlej ar ūdeni.
2
Plūmes karsē, līdz tās sāk vārīties. Tad plīts liesmu samazina un turpina vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz augļi sāk sadalīties.
3
Masai pieber cukuru un ievārījumu karsējot maisa, līdz cukurs izkusis. Tad palielina plīts liesmu un strauji uzvāra ievārījumu. Turpina karsēt 5-7 minūtes, līdz ievārījums sabiezē.
4
Pārbauda, vai ievārījums ir pietiekami biezs. Ja nē, vāra vēl dažas minūtes.
5
Kad ievārījums gatavs, no tā izņem kanēļa standziņu un iemaisa tajā portvīnu. Tad ievārījumu sapilda sterilizētās burciņās, aizvāko un atdzesē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit