Foto: Shutterstock
Aromātiska un "saulaina" prosas biezputra ar ķirbja gabaliņiem. Īpašu krēmīgumu tai piešķir sviests.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzeprosa2 glāzesūdens200 gķirbja mīkstums šķipsnasāls pēc garšascukurs pēc garšaspiens1 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.

2

Pirms vārīšanas prosu ieber katliņā un skalo siltā ūdenī 2-3 reizes, kamēr ūdens kļūst dzidrs.

3

Uz 1 glāzi prosas lej 1,5-2 glāzes ūdens, pievieno ķirbjus un sāli.

4

Vāra minūtes 15-20 uz mazas uguns, tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies".

5

Noteikti ik pa brīdim putra jāapmaisa. Kad tas ir noticis (arī ūdens būs gandrīz izvārījies), pielej pienu tā, lai piens pārsegtu "biezumus".

6

Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru (cik nu saldu gribas) un pieliek klāt sviestu.

7

Visu samaisa, lai izkūst. Pagaida "burbuli" un noņem no uguns. Putra gatava!

* uzskatu, ka noteikti ir jāliek klāt gan sāls, gan cukurs, gan sviests, jo tieši tie putrai dod aromātu un "pūkainību"

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!