Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi un pavisam nedaudz pikanti fritētie gaļas pīrādziņi, kurus latīņamerikāņi sauc par empanjadām. Pildīti ar aso halapenjo (Jalapeno) piparu tie būs īpaši garda uzkoda tiem, kuri iecienījuši asos ēdienus. Baudi kopā ar krējuma vai jogurta mērci un kādu atvēsinošu dzērienu.

50Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:450 gmilti1 TKsāls0.5 TKcepamais pulveris0.5 TKdzeramā soda4 ĒKaugu eļļa vai zemesriekstu eļļa augu eļļa fritēšanai PILDĪJUMAM:250 gliellopa maltā gaļa1 gab.sīpols0.5 gab.dzeltenā vai zaļā paprika2 gab.ķiploku daiviņas2 ĒKsvaigs, sakapāts koriandrs halapenjo pipara ceturtdaļa1 ĒKkečups vai tomātu mērce12 gab.zaļās olīvas

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo pīrādziņu pildījumu – karstā pannā apbrūnina liellopa malto gaļu. Pannā pievieno sakapātu sīpolu, gabaliņos sagrieztu papriku, saspiestas ķiploku daiviņas, koriandru, smalki sakapātu halapenjo aso piparu un kečupu.

2

Visas sastāvdaļas pannā apcep aptuveni desmit minūtes, regulāri apmaisot. Pēc tam apkaisa ar garšvielām pēc patikas un pīrāgu pildījumu atdzesē.

3

Gatavo mīklu – bļodā sajauc miltus ar sāli, cepamo pulveri un sodu. Pievieno eļļu un aptuveni 250ml ūdens. Mīklu kārtīgi samaisa, lai sastāvdaļas sajauktos, bet pēc tam ar rokām izmīca uz miltiem apkaisītas virsmas.

4

Mīklu ieliek plastmasas maisiņā uz 15 minūtēm.

5

Pēc tam mīklu sadala 12 vienādās daļās un katru gabaliņu izstaipa desmit centimetrus lielā aplītī. Mīklas pīrāga vidū liek lielu ēdamkaroti ar pildījumu, ieliek vienu olīvu, un mīklu aizloka pusmēness pīrāga formā, pīrāga maliņas kārtīgi aizspiežot ar dakšiņas palīdzību. Atkārto, kamēr visi 12 pīrādziņi sapildīti.

6

Katlā uzkarsē eļļu līdz 190oC (iemērcot koka karoti, ap to veidosies burbulīši). Pīrādziņus fritē eļļā aptuveni 5–6 minūtes, pusceļā tos apgriežot otrādi.

7

Gatavās empanjadas notecina uz papīra dvieļiem un pasniedz vēl siltas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!