Foto: Shutterstock
Pufīgie jauktās mīklas kruasāni - īsts gardums brīvdienu brokastīm! Ja vēlies, vari tos gareniski pārgriezt un pildīt ar krēmsieru, šķiņķi, ievārījumu, vārītu iebiezināto pienu vai ko citu pēc savas izvēles.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
IERAUGAM:10 graugs (sausais)1 glāzepiens2 ĒKcukurs2.5 ĒKmilti KĀRTAINAJAI MĪKLAI:300 gsviests3.5 glāzesmilti1 gab.ola

Sagatavošana

1

Gatavo ieraugu. Raugu atšķaida ar glāzi piena, pievieno cukuru, miltus, visu samaisa un noliek siltā vietā uzrūgt uz aptuveni pusstundu.

2

Gatavo mīklu. Aukstu sviestu sakapā ar miltiem, pievieno olu.

3

Uzrūgušo ieraugu pievieno mīklai, kārtīgi izmīca un sadala sešās daļāss. Katru daļu saveļ bumbā un ļauj vēl 20 minūtes parūgt.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru.

5

Katru mīklas daļu izveltnē aplī, sagriež trīsstūros un satin kruasānus.

6

Kurasānus liek uz plāts, atstatus vienu no otra, apsmērē ar olu un cep 20-25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!