Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja ir vēlme atsvaidzināt savu ēdienkarti, tad tradicionālā zupa, kuras sastāvā ir neparastās kale jeb lapu kāposta lapas, būs īstā izvēle. Zaļais kāposts kombinācijā ar pupiņām zupu padarīs krāsainu, bet Parmezāns finālā tai piešķirs nedaudz pikantāku garšu.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 ĒKolīveļla1 sīpols1 liels burkāns (ap 200g)350 gkartupeļi1 ĒKtomātu biezenis timiāna zariņi2 lauru lapas1 ldārzeņu vai vistas buljons400 gkonservētas Barlotti pupiņas125 gkale kāposts PASNIEGŠANAI: Parmezāns grauzdēta maize

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzsilda olīveļļu, kurā liek cepties sasmalcinātu sīpolu un nelielos gabaliņos sagrieztu burkānu.

2

Uz nelielas uguns dārzeņus apcep aptuveni piecas minūtes. Kad tas izdarīts, pannā pievieno gabaliņos sagrieztos kartupeļus, tomātu biezeni, pāris svaigus timiāna zariņus un lauru lapas. Visu labi apmaisa un apcep vēl pāris minūtes, pēc tam pāri pārlejot karsto dārzeņu vai vistas buljonu.

3

Tiklīdz zupa sākusi viegli burbuļot, ļauj tai vārīties uz lēnas uguns vēl desmit minūtes, katla vāciņu atstājot tā, lai tas pārklāj tikai pusi no trauka. Pēc tam iemaisa zupā nosusinātās Borlotti pupiņas un pievieno garšvielas pēc patikas.

4

Zupai ļauj vēl mirkli pavārīties, un tad pievieno sakapātus lapu kāpostus, zupu neapmaisot. Kāpostiem ļauj pasautēties aptuveni piecas minūtes.

5

Zupu servē bļodiņās, pāri kaisot plānas parmezāna siera šķēlītes. Pēc vēlmes, apslaka ar nelielu daudzumu olīveļļas un pasniedz kopā ar grauzdētu graudu maizīti.

6

Ja ir vēlēšanās baudīt vēl spēcīgākas garšas un sajust izteiktāku aromātu, zupai var pievienot sakapātu seleriju vai divus sakapātus rāceņus. Tāpat, Berlotti pupiņu vietā var izmantot arī citas. Gaļēdājiem garšos, ja zupai pievienos kraukšķīgu bekonu vai smalki sagrieztus šķiņķa gabaliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!