Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sviestā apceptas sēnes, gardais kale kāposts un plaucēta ola – sastāvdaļas vieglām pusdienām. Pasniedz līdzīgi kā salātus, skaisti izkārtotus kārtās uz apgrauzdētas maizītes.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
100 gsēnes30 gsviests1 ķiploka daiviņa saujakale kāposti1 ola etiķis šķēlesgrauzdēta maize

Sagatavošana

1

Sēnes noskalo zem tekoša ūdens un nosusina. Sagriež palielos gabaliņos, lai visas būtu aptuveni viena izmēra.

2

Pannā izkausē pusi no nepieciešamā sviesta. Pieber sēnes un apcep sviestā aptuveni 2-3 minūtes uz vidējas uguns.

3

Pēc tam sēnēs iemaisa saspiestu ķiploka daiviņu un kale kāposta lapas (saplucinātas nelielos gabaliņos).

4

Sastāvdaļām pannā pievieno pavisam nedaudz ūdens (aptuveni vienu ēdamkaroti), un visu maisot apcep tik ilgi, līdz kale lapiņas karstumā nedaudz saplakušas.

5

Gatavo plaucēto olu – nelielā katliņā uzvāra ūdeni. Pēc tam plīts liesmu samazina uz vāju. Ūdenim piepilina etiķi un ūdeni samaisa, lai veidotos straujš virpulis. Uzreiz iesit karstajā ūdenī jēlo olu un ļauj tai gatavoties 3-4 minūtes, līdz olas baltums izvārījies, bet dzeltenums vēl mīksts.

6

Apgrauzdē maizi – tai nav nepieciešams smērēt virsū sviestu, jo sēnes būs pietiekami maigas.

7

Grauzdiņus liek uz liela šķīvja. Sēnēs un kale kāposta masā iemaisa atlikušo sviestu.

8

Uz grauzdiņiem izkārto sēnes un kale kāpostus, bet tiem uzliek plaucēto olu. Maltīti papildina ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!