Foto: DELFI
Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lūdens6 gab.kāti rabarberi100 gcukurs miziņa no viena apelsīna vai apelsīnu sukādes2 ĒKkartupeļu ciete2 ĒKauksts ūdens KLIMPĀM:1 gab.ola2 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs175 gmilti

Sagatavošana

1

Gatavo ķīseli. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno smalki sagrieztus rabarberus, apelsīna miziņu vai sukādes, cukuru un vāra, līdz rabarberi gatavi un sāk šķīst. Cukuru pievieno pēc garšas, ja vēlas skābenāku zupu, liek 50 gramus, ja saldāku, tad 100 gramus cukura.

2

Aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu cieti un lej karstā rabarberu masā un vāra, līdz masa sabiezē. Liek ķīseli vēsākā vietā atdzesēties.

3

Gatavo klimpas. Bļodiņā sakuļ olu ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un maisa, līdz veidojas masa, kas atgādina biezo pankūku mīklu. Ja masa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni.

4

Vidēji lielā katliņā ielej ūdeni, uzvāra, tad, ar tējkaroti ņemot no bļodiņas malas mīklu, met ūdenī mazās klimpiņas un vāra, līdz tās uzpeld ūdens virsū. Ar putu karoti izņem gatavās un atdzesē.

5

Gatavās klimpas pievieno rabarberu ķīselim, pasniedz atdzesētu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!