Tas laiks ir klāt! Rabarberu laiks! Un saldējums siltā jo siltā dienā ir tieši tas, kas vajadzīgs. Saldējums, kas garšo pēc rabarbermaizes, tā manējie šo saldējumu noraksturoja. Laikam tāpēc, ka kanēlis klāt.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 grabarberi300 mlsaldais krējums (vai kokosriekstu piens)120 gCUKURS4 olu dzeltenumi šķipsnakanēlis

Sagatavošana

1

Gatavošana sanāk diezgan ilga, jo visas masas ir jāatdzesē. Sanāk iesākt no rīta un pabeigt uz vakarpusi.

2

Rabarberus sagriež gabaliņos, pievieno cukuru, kanēli, pavisam nedaudz ūdeni un uzvāra, līdz rabarberi sāk šķīst. Atdzesē.
Lielāko daļu saldā krējuma lej katliņā, uzkarsē. Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo saldo krējumu, pievieno tiem karsto krējumu, izmaisa, un liek atpakaļ uz uguns, uzsilda, NEVĀRA. Un atdzesē.

3

Kad masas atdzisušas, tās vēl ieliek ledusskapī, lai vēl vairāk atdziest.

4

Tad samaisa kopā un liek vai nu saldējuma mašīnā, vai arī saldē saldētavā, ik pa laikam masu samaisot.

Ar pērnajām zemenēm… mmmm…

P.S. Var gatavot arī bez olām, izmantojot kokosriekstu pienu. Process līdzīgs, tikai daudz ātrāks - rabarberus ar cukuru un kanēli savāra, atdzesē, pievieno kokosriekstu pienu un masu sasaldē, tekstūra būs cita, bet garša arī fantastiska. Kopš pagājušās vasaras izmantoju saldējuma mašīnu, lai tā lēnām saldē un maisa saldējuma masu, bet tas nav obligāts priekšnosacījums, lai pagatavotu saldējumu. Galvenais - lai saldētavā ir brīva vieta, kur ievietot bļodu, kuru ik pa laiciņam izņem, samaisa kārtīgi un liek, lai turpina sasalt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!