Foto: mosfood
Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!
90Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkviešu milti200 mlpiens35 gmargarīns cepšanai Rama Maestro1 TKcukurs2 TKsausais raugs600 gķirštomāti3 sīpoli150 gmelnās olīvas bez kauliņiem2 ķiploka daiviņas3 ĒKaugu eļļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari saujasīpolloki

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu - siltā pienā izšķīdina sauso raugu, sāli, cukuru un sajauc ar 150 gramiem miltu, iegūstot šķidru mīklu. Trauku uz 35 minūtēm atstāj siltumā. Pēc tam pievieno margarīnu cepšanai un 200 gramus miltu, visu samīca. Mīklu vēlreiz novieto siltumā un ļauj rūgt aptuveni 40-50 minūtes.

2

Kad mīkla uzrūgusi, to plāni izrullē. ņem ietaukotu cepamtrauku un ieklāj tajā mīklu, nosedzot arī trauka maliņas. Sagatavoto trauku uz 20 minūtēm atstāj, lai mīkla "atpūšas" un izlīdzinās.

3

Ķeras pie pildījuma. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Pannā sakarsē 2 ĒK eļļas un viegli apcep sīpolus, beigās pievienojot smalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un piparus.

4

Apceptos sīpolus liek uz mīklas plānā kārtiņā. Pārkaisa ar smalki sagrieztiem sīpollokiem un pāri kārto ķirštomātu pusītes. Pārkaisa ar sāli pēc garšas un uzsmidzina olīveļļu.

5

Liek pīrāgu sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.

6

Gatavo pīrāgu papildina ar melnajām olīvām un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!