Foto: Shutterstock
Buljonā un baltvīnā sautēti rīsi ar safrānu un Parmas sieru - risoto milāniešu gaumē.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 grīsi1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa3 TKolīveļļa1 TKsafrāna pavedieni1.24 lbuljons125 mlbaltvīns50 gsviests75 grīvēts Parmas siers sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiploku nomizo, sīki sakapā. Sakarsē katliņā olīveļļu un tajā viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pieber rīsus, safrāna pavedienus, labi samaisa. Pielej pusi buljona un uzliek vāku un vāra pēc uzvārīšanas vēl 10 min.

2

Noņem vāku un sautē vēl pusstundu. Pa šo laiku pielej atlikušo šķidrumu - vispirms vīnu. Kad tas iesūcies, pamazām pielej atlikušo buljonu un samaisa.

3

Beigās ar dakšiņu iecilā sviestu un rīvēto sieru, pieber sāli un piparus.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!